Takaisin etusivulle!
Ajankohtaista
Lisätietoa matkailuautosta!
Lue matkakertomus!
Katso valokuvia!
Elämysmatkan hinnat!
Ota yhteyttä!
Suosittelemme!
 
Kohti ikimuistoista lomaa…
Aamuvarhaisella Toni kurvasi pihaamme uudenkarhealla matkailuautolla. Ihailin tyylikästä autoa, mutta äkkiä sydämeni hyppäsi kurkkuun. Toni peruutti päin kotitalomme seinää! Juoksin salamana pihalle huitomaan ja huusin: ”Varo nyt tuota seinää, hyvä ihminen!”
Toni vain huikkasi auton ikkunasta rennosti hymyillen: ”Älä sinä huoli ja hyppää jo sieltä 80-luvulta nykyaikaan. Tässä on kuule *peruutuskamerat ja kaikki. Tää on premiumluokan auto, usko nyt sinäkin jo. Käy vaan porukka kyytiin niin päästään lähtemään.” Huokaisin helpotuksesta. Ja hyvä on, myönnetään, podin hieman lomastressiä. Toni oli kuitenkin vakuutellut minulle matkailuauton hienoutta ja kätevyyttä, joten annoin itselleni luvan rentoutua. Kaikki tulisi kuitenkin sujumaan ilman suurempia ongelmia.
Aamuaurinko oli nousemassa puiden takaa. Se puhalsi pieniä lämpimiä henkäyksiä niskaani koko varhaisen kesän varmuudellaan. Olimme suunnitelleet lomamatkaamme jo kauan - jännitys ja innostus hehkui niin lasten kuin aikuistenkin kasvoilla. Vihdoin oli se päivä, jona ikimuistoinen retkemme saattoi alkaa! Tavaroitahan meillä oli paljon, sillä kuuden hengen porukkamme sisälsi niin urheilusta ja ulkoilmasta nauttivia henkilöitä kuin pieniä lapsiakin, joten matkalaukut ja kaikenmaailman tarvikkeet veivät paljon tilaa. Oli upeaa huomata kuinka tilava matkailuauto olikaan – takatalliinkin olisi mahtunut jopa pari skootteria!
Kolme polkupyörää kulki näppärästi *ulkotelineessä. Henkilökohtaiset tavaramme mahtuivat mukavasti sisätilojen tilaviin kaappeihin; vesisukset, vaunut, loput pyörät ja muut suuremmat tavarat pakkasimme vaivatta takaosan suureen tavaratilaan. Grilli ja terassikalusteet olivat jo valmiina autossa ja ne sisältyivät vuokrahintaan!Pian kaikki matkalaisetkin olivat kyydissä ja pääsimme lähtemään. Matkanteko sujui rattoisasti musiikkia mp3-soittimella kuunnellen ja digitelevisiota katsellen. Vaikka aurinko alkoi päivän valjetessa porottaa kuumasti, meidän ei tarvinnut hikoilla – autossa oli huippuilmastointi. Välillä keskityimme vain ihailemaan upeita maisemia avarasta etuikkunasta. Tunnelma oli kuin olisi elokuvateatterissa istunut! Varsinainen maisema-akvaario.
Toni kiitteli auton helppoa ajettavuutta. Ei kuulemma väsynyt kaasujalkakaan, koska autossa on *vakionopeudensäädin! Pikku Jonne nauratti meitä kaikkia muistuttamalla tasaisin väliajoin, että tässä autossapa onkin ”turrpomoottorrri”.
Välillä vaihdoimme kuskia. Kaikki ajokortilliset pääsivät ajamaan vuorollaan, sillä autoa sai ajaa henkilöautokortilla. Eikä kenenkään tarvinnut riidellä kartanlukemisesta - navigointilaite opasti meidät minne ikinä halusimmekin.Kun enin matkajännitys oli lauennut, lapsille alkoi tulla nälkä. Ajoimme idylliselle järvenrannalle ja laitoimme terassin pystyyn. Miten kätevä olikaan valmistaa ruokaa kaasugrillillä. Kaasunkin sai kätevästi ulkoseinästä. Uinnin jälkeen hiekkaiset jalat ja kumivene oli helppo huuhtoa takatallin suihkulla. Ruokailun aikana taivaalle alkoi kerääntyä uhkaavia pilviä, joten laskimme markiisin varmuuden vuoksi alas. Meidän lomaamme eivät raikkaat sadekuurotkaan haittaisi.
Matkan jatkuessa ilta viileni, mutta meitä lämmitti auton nestekeskuslämmitys. Sen säätäminen onnistui huonetermostaatilla, aivan kuin kotona. Lämpöä ja tunnelmaa riitti, kun säädimme vielä valospotit romanttisen himmeään valaistukseen iltapalaa varten.

Minä aloin jo haaveilemaan kahdenkeskisestä kynttiläillallisesta…

 

Viimeistään silloin olin vakuuttunut – tämä matka tulisi onnistumaan yli odotusten!

 

TAKAISIN YLÖS

Yhteystiedot Lähetä sähköpostia!
KORPArent